HYBRID PARAMETERS Questions and Answers

HYBRID PARAMETERS Questions and Answers

1. Hybrid means ……
1. Mixed
2. Single
3. Unique
4. None of the above
Ans : 1
2. There are …………… h parameters of a transistor
1. Two
2. Four
3. Three
4. None of the above
Answer: 2
3. The h parameter approach gives correct results for …………
1. Large signals only
2. Small signals only
3. Both small and large signals
4. None of the above
Answer: 2
HYBRID PARAMETERS Questions and Answers pdf
4. A transistor behaves as a linear device for ………….
Small signals only
Large signals only
Both small and large signals
None of the above
Ans : 1
5. The parameter hie stands for input impedance in ………..
CB arrangement with output shorted
CC arrangement with output shorted
CE arrangement with output shorted
None of the above
Ans : 3


6. The dimensions of hie parameter are ………..
Mho
Ohm
Farad
None of the above
Ans : 2
7. The hfe parameter is called ……………. in CE arrangement with
output shorted
Voltage gain
Current gain
Input impedance
None of the above
Ans : 2
8. If the operating point changes, the h parameters of
transistor ………..
Also change
Do not change
May or may not change
None of the above
Ans : 1
9. The values of h parameter of a transistor in CE arrangement
are ……………… arrangement
The same as for CB
The same as for CC
Different from that in CB
None of the above
Ans : 3
10. In order to determine hfe and hie parameters of a
transistor, ………… is an a.c. short-circuited
Input
Output
Input as well as output
None of the above
Ans : 2
11. If temperature changes, h parameters of a transistor ………….
May or may not change
Do not change
Also change
None of the above
Ans : 3
12. In CE arrangement, the value of input impedance is approximately
equal to …………..
Hie
Hoe
Hre
None of the above
Ans : 1

Click here for PDF Download
Join us on Facebook to get updates continuously Click Now



Biology MCQ in Hindi जीव विज्ञान नोट्स हिंदी में कक्षा 12 वीं कक्षा 12 जीव विज्ञान वस्तुनिष्ठ प्रश्न हिंदी में अलंकार की परिभाषा, भेद और उदाहरण Class 12 Chemistry MCQ in Hindi Biology MCQ in Hindi जीव विज्ञान नोट्स हिंदी में कक्षा 12 वीं भारत देश के बारे में सामान्य जानकारी राजस्थान की खारे पानी की झील राजस्थान का एकीकरण राजस्थान में मीठे पानी की झीलें भारत के राज्य , राजधानियां व जिलों की संख्या भारत में कम बजट में घूमने वाली जगह राजस्थान के प्रमुख किले एवं उनके निर्माणकर्ता जयपुर के दर्शनीय स्थल | जयपुर के प्रमुख पर्यटन स्थल 12th chemistry Notes in Hindi | रसायन विज्ञान नोट्स हिंदी में RSCIT Notes in Hindi | RSCIT ke notes राजस्थान के संभाग हिंदी में | राजस्थान के संभाग याद करने की ट्रिक Rajasthan & India GK Tricks in Hindi भारत के पड़ोसी देशों के नाम हिंदी और इंग्लिश में Biology notes in Hindi जीव विज्ञान नोट्स हिंदी में कक्षा 12 वीं और 11 वीं Rajasthan GK In Hindi | राजस्थान सामान्य ज्ञान हिंदी भाषा में