Morning Shift (English Comprehension)

Question 76.In the following question, out of the four alternatives, choose the word which best expresses the meaning of the given word and click the button corresponding to it.
INSOLENT




Options:

1) DISTASTEFUL
2) IMPATIENT
3) DIABOLIC
4) RUDE

Correct Answer: RUDE

Question 77.In the following question, out of the four alternatives, choose the word which is opposite in meaning to the given word and click the button corresponding to it.
VIRTUE

Options:

1) WILES
2) CURSE
3) VICE
4) CUNNING

Correct Answer: VICE

Question 78.Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word and click the button corresponding to it.

Options:

1) Tranquility
2) Tranquillity
3) Trankquility
4) Trankwility

Correct Answer: Tranquillity

Question 79.In the following questions, one part of the sentence may have an error. Find out which part of the sentence has an error and click the button corresponding to it. If the sentence is free from error, click the “No error” option.
Could she cite (A)/ any precedent in support (B)/ for her case? (C)/ No Error(D)

Options:

1) A
2) B
3) C
4) D

Correct Answer: C

Question 80.In the following questions, one part of the sentence may have an error. Find out which part of the sentence has an error and click the button corresponding to it. If the sentence is free from error, click the “No error” option.
The General Manager of the industry has felt (A)/ that there is no use of (B)/ discussing about the problems with the labourers. (C)/No Error (D

Options:

1) A
2) B
3) C
4) D

Correct Answer: C

SSC Notes के अपडेटेड लगातार हासिल करने के लिए हमें Facebook पर ज्वाईन करे | Click Now

Question 81.In the following questions, one part of the sentence may have an error. Find out which part of the sentence has an error and click the button corresponding to it. If the sentence is free from error, click the “No error” option.
She enquired from the stranger (A)/ who was he and (B)/ what he wanted from her. (C)/ No Error (D)

Options:

1) A
2) B
3) C
4) D

Correct Answer: B

Question 82.The sentences given with blanks are to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. For each question, choose the correct alternative and click the button corresponding to it.
We acted on a __________ impulse.

Options:

]1) momentary
2) momentous
3) memorable
4) meritorious

Correct Answer: momentary

Question 83.The sentences given with blanks are to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. For each question, choose the correct alternative and click the button corresponding to it.
Do your best and we’ll back you ______ .

Options:

1) on
2) in
3) out
4) up

Correct Answer: up

Question 84.The sentences given with blanks are to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. For each question, choose the correct alternative and click the button corresponding to it.
Sanjay __________his mother in the morning everyday.

Options:

1) calls in
2) calls up
3) calls off
4) calls down

Correct Answer: calls up

Question 85.In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase and click the button corresponding to it.
Put two and two together

Options:

1) Bad at mathematics
2) Poor financial condition
3) Reason logically
4) Forget something

Correct Answer: Reason logically

Question 86.In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase and click the button corresponding to it.
An axe to grind

Options:

1) Attack aggressively
2) Suffer a lot
3) Betray somebody
4) Have a selfish interest

Correct Answer: Have a selfish interest

Question 87.In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase and click the button corresponding to it.
Pick to pieces

Options:

1) Study something superficially
2) Complete a work entirely
3) Analyse critically
4) Select only what you need.

Correct Answer: Analyse critically

Question 88.Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences and click the button corresponding to it.
A person who lays too much stress on bookish-learning

Options:

1) Pervert
2) Pedant
3) Philosopher
4) Scholar

Correct Answer: Pedant<